Sizinle Paylaşmayı Seviyorum , veee diyorum ki
PAYLAŞMAK GÜZELDİR …… HAYAT PAYLAŞTIKÇA GÜZELLEŞİR , İNSAN PAYLAŞTIKÇA ARTAR.

15 Mart 2013 Cuma

Venedik Mask Ahşap Kutuda :)

Venedik Maskesi İtalyan kültüründe, özellikle Venedik Festivalinde kullanılan bir maske çeşididir. Kimilerine göre, maske 1500'lü yıllarda Roma'da Commedia dell'arte'nin çıkışıyla birlikte ün topladı. Kimilerine göre ise Venedik'in kanallarının oluştuğu gün yas tutan bir sanatçının işiydi. Ama bilinene göre Maskeler, eski zamanlarda Güney Afrika'da yapılan tavus kuşu tüyünden yapılma maskelerinden esinlenerek yapılmıştır.İtalyanlar bu özgün maskeleri milletleri için onur kaynağı olarak görürler. Ayrıca pek çok turist venedik festivaline sadece bu maskeler için katılmaktadır. Bu maskeler onlar için ulusal bir mirastır.






Şimdi Gelelim bu açıklamaları neden yaptığımıza , çok sevdiğimizden :)
Evet , evet  ben gerçekten Venedik maskelerini dekorasyon ve tasarımlarda çok severim .. Evimin dekorasyonunda da salon duvarımın bir bölümünde bu objeyi kullandım.. sizin icin bir gün resimleyip bloğa koyarım... Mask larım pek kıymetlidir benim için . 

Bu sefer onu Ahşap üzerinde bir dekopaj çalışmasında kullandım... 
Benim şu renkleri en az benim kadar seven - süsü/püsü çok seven canım Anneciğim icin bir oyun kağıdı kutusu süsledim... Kendi yaş ortalamasından bir grubu olan annem  Haftada 1-2 bu bakımlı-zarif ve süslü hanımlarla bir araya geliyor ve bu buluşmalarda çay günleri - kabul günleri dışında bazen kağıt oyunlarıda oynanabiliyormuş ... Misafirlerini ağırladığı zaman bir değişiklik sunabilsin istedim... Pek sevindi ... 

Ahşap Mdf Obje üzerine boyama-peçete dekopaj , dekopaj ve hamur kabartma teknikleri uygulayarak en son vernikledim ve bol-bolda resimledim.
Anne sultan çok beğendi , yada yavrusuna öyle demek durumunda kaldı :) 
Bakalım siz beğenecek misiniz ???








Maskelerin sadece dekorasyonlarda kullanıldığı bir yaşamda yeni paylaşımlarda görüşmek üzere hoşçakalınız :)) 
Sevgilerimleee 



6 yorum:

huuuubakbi dedi ki...

bayıldım cnm beğenmek az kalır..harika olmuşgerçekten annen haklı...sevgiler

Dolunay -Alanayarts dedi ki...

anne sultan doğru demiş Neslihanım çok güzel olmuş.bir kere rengi hani oyun temasına çok uygun.maskları çok severim hele venedik işi olanlar ...kutuya çok yakışmışlar.anneciğin güle güle kullansın.sevgiler..

Cutecatsneslisunundukkan dedi ki...

:) BEĞENMENE SEVİNDİM ANIM , TEŞEKKÜR EDERİM . SEVGİLERİMLE

Cutecatsneslisunundukkan dedi ki...

BEĞENMENE ÇOK MUTLU OLDUM ALANAYCIĞIM . CANIM ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM , VENEDİK MASKLARI BENDE ÇOK SEVİYORUM BAK BİR ORTAK NOKTA DAHA :) SEVGİLERİMLE

Banuca dedi ki...

Bence de güzel olmuş, oyun kağıtlarıyla da uyum sağlamış, yakışmış, annen gerçekten beğenmiştir zevkine sağlık Neslihancım... da.... ben senin vdeki köşeyi pek bi merak ettim şimdi :)

Cutecatsneslisunundukkan dedi ki...

O ZAMAN BİRAN EVVEL RESİMLEYİP PAYLAŞACAĞIM SİZİN İCİN SEVGİLİ BANU HANIMCIM .. BU ARADA BEĞENMENİZE ÇOK SEVİNDİM... SEVGİLERİMLE