Sizinle Paylaşmayı Seviyorum , veee diyorum ki
PAYLAŞMAK GÜZELDİR …… HAYAT PAYLAŞTIKÇA GÜZELLEŞİR , İNSAN PAYLAŞTIKÇA ARTAR.

31 Ekim 2013 Perşembe

Günün Dünden Aydın Olsun...

Hayatta öyle seçimler yap ki; kazandığın şeyler, kaybettiklerine değsin!
….Che Guevara

Günün Dünden Aydın Olsun...Günaydınn
 
 
 



30 Ekim 2013 Çarşamba

SEVDİĞİN KADAR SEVİLİRSİN ......

Iste budur hayat!
Iste budur yasamak bunu hatirladigin kadar yasarsin
Bunu unuttugunda aldigin her nefes kadar üsürsün
Ve karsindakini unuttugun kadar çabuk unutulursun
Çiçek sulandigi kadar güzeldir
Kuslar ötebildigi kadar sevimli
Bebek agladigi kadar bebektir
Ve herseyi ögrendigin kadar bilirsin bunu da ögren,
SEVDİĞİN KADAR SEVİLİRSİN ..............CAN YÜCEL

GÜNAYDINN... GÜLÜMSE :)







28 Ekim 2013 Pazartesi

Cumhuriyetle büyüdüm....Onunla varım


Cumhuriyet Türkiyesine açtım gözlerimi,

Cumhuriyetle büyüdüm, Cumhuriyetle yoğruldum! “ Cumhuriyet bir erdemdir “ diyen Atamın hedeflediği “fikri hür,vicdanı hür “ neslin temsilcisiyim...
     Atatürkün verdiği haklarla eğitildim,değer gördüm yeniden ! Kara çarşaflarla iki adım geriden yürütülen benliğimi haklarımla yeniden buldum! Seçtim,seçildim özgür irademle ! Sınıfa, tarlaya , sokağa ,alışverişe , işe, üniversiteye, ben gittim Ahmetle Mehmetle ! Aynı emeği döktüm benzer işlere üstelik karnımdaki ,elimdeki bebeyle!
     Ben Cumhuriyet kadınıyım mücadele damarlarım da var! “hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım “ diyenleri “ Çanakkale Geçilmez” i tarihe yazanları doğuran benim! Kağnımla cepheye mermi taşıyan Elifim, düşmanla birebir mücadele eden KaraFatmayım ! Ben 9 eylülde izmir'de kırmızı masa örtümden bayrak diken Ayşeyim ! Ben cephe gerisinde yemek yapan,yaşlıya hastaya, gaziye,çoluğa çocuğa bakan en güçlü değerim ! Ben elimdeki çapıtı da, kolumdaki bileziği de, canımı da, cananımı da hürriyete feda edenim !
    Ben Cumhuriyet Kadınıyım ! Yeri gelir eteğimi giyer salınırım salonlarda yeri gelir yumruk sallarım meydanlarda! Ben fikirim, düşünceyim cinsiyetimi bacakarasında arayanlara inat adam gibi kadınım !
   Ben Cumhuriyet kadınıyım ! Anayım! görünen de biri, görünmeyende binleri doğuran! O binlerle Cumhuriyeti sonsuza dek yaşatacak olan !
   Ben Cumhuriyet Kadınıyım ! “ Cumhuriyeti biz kurduk onu yaşatacak olan sizlersiniz “ diyen Atatürk'ün genciyim! Yeni nesilin en büyük mimarı başöğretmen Atatürk'ün öğretmeniyim!
    Ben Cumhuriyet kadınıyım her 29 Ekim doğum günümdür! Türkiyemle yeniden doğarım ! 


Cumhuriyet ateşinin hiç sönmemesi dileğimle 
Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun !







BEN CUMHURİYET KADINIYIM..

BEN CUMHURİYET KADINIYIM..

Ben cumhuriyet kadınıyım Takamam yüzüme peçeyi Saramam bedenimi kara çarşafa Ve ihanet edemem yüce ataya
Ben cumhuriyet kadınıyım. Laik yaşamak varken, Şeriat diye bağıramam. Ekmek özgürlük eşitlik savaşında, Erkeğimle omuz omuza vuruşmak varken, Boynuma zincir, ayağıma pranga vurdurup, Sinemem bir köşeye.
Ben cumhuriyet kadınıyım, İnkar edemem nene hatunu, kara fatmayı, Bebeği yerine mermiyi saran o yüce anayı. Unutamam çanakkaleyi, dumlupınarı kurtuluşu, Her karışı şehit kanlarıyla sulanan vatanı, Satamam ne pahasına olursa olsun.
Ben cumhuriyet kadınıyım, Değer görürken öpülürken elim, Satılamam pazarlarda köle misali. Dünya kadınlarıyla aynı safta olmak varken, İkinci sınıf sıfatını yakıştırmam kendime. Kadın erkek eşitliğini vermişken elime atam, Yine on adım geriden yürüyemem,
Ben cumhuriyet kadınıyım, Yürümek varken ilkeler elimde, Uğraşamam sultanla sarayla hanla. Değişemem özgürlüğümü parayla malla. Ak güvercinleri uçurmak varken göklerde, Dalgalandırmak varken o ayyıldızı gönderde, Bakamam kapkaranlık semaya.
Ben cumhuriyet kadınıyım, Seçme seçilme hakkım varken elimde, Razı gelemem haksızlıklara. Savunmadan suçsuzluğumu, Boynumu vurduramam canice. Ben anayım ben kadınım. Hayat savaşında varım yiğitçe mertçe, Susamam son sözümü söylemedikçe.
Ben cumhuriyet kadınıyım, Atamın verdiği bunca nimeti, Tepemem elimin tersiyle. Göğsümü açsalar bağrımı dağlasalar, Sürükleseler taşlasalar halide edip gibi, Ölüm bile hoş gelir binlerce şehit gibi. Ben cumhuriyet kadınıyım.. (alıntıdır)Nesrin Asena






İyi Haftalar

"hayat bir kutu çikolata gibidir. içinden ne çıkacağını asla bilemezsiniz."( forrest gump)


Payınıza İyilikler Düşsün..Yüzünüzden gülücük, hayatınızdan mutluluk eksik olmasın ,Sağlık -Mutluluk - huzur ve Sevgi İle Kalın …
İyi Haftalar










26 Ekim 2013 Cumartesi

Güsell bir haftasonu yaşayın

Hiç kimse kendi yüreğinden kaçamaz. Bu nedenle, en iyisi onun söylediklerini dinlemek Böylece kendisinden beklemediğin bir darbe indiremeyecektir sana. Arkada bıraktığın şeyleri düşünme ! …Yüreğinin sesini dinleyerek kendi yolunda yürü.. Bu öykünün baş rol oyuncusu sensin ve Bu senin öykün…yüreğinin diliyle konuşarak yaşa !!! Hayatın yüreğine dokunduğunda , her şeyde bir güzellik bulacaksın.

Günaydınnnnnnn ......... , Güsell bir haftasonu yaşayın









25 Ekim 2013 Cuma

Cumanız mübarek olsun.



Kalpler hoşgörü ve sevgi ile , gönüller huzurla , eviniz bereketle dolsun. Mutluluklar hepimizin olsun.
Cumanız mübarek olsun.



Hayatın gülümseyen yönü ile karşılaşın .. :)

Hayat bir kadının sizi sevmesidir,
saçlarınız arasından esen rüzgar,
yüzünüze vuran güneş,
bir arkadaşınız ile çakır keyif olmaktır. Hayat, aynı zamanda bir kadının sizi terketmesi,
yağmurlu bir gün

ve bir arkadaşın ihanetidir de ……..Piergiorgio Welby
Hayatın gülümseyen yönü ile karşılaşın .. :)) ve önce Gülümseyin , Günaydınnn







24 Ekim 2013 Perşembe

LIFE IS BEAUTIFUL

(G)ÜNE İYİ BAŞLA. (Ü)ZGÜN OLMA. (N)EFRET ETME. (A)ŞKI YAŞA. (Y)AŞAMI SEV. (D)ÜNÜ UNUT. (I)ŞIĞINI YANSIT. (N)E OLURSA OLSUN GÜLMEYİ UNUTMA