Sizinle Paylaşmayı Seviyorum , veee diyorum ki
PAYLAŞMAK GÜZELDİR …… HAYAT PAYLAŞTIKÇA GÜZELLEŞİR , İNSAN PAYLAŞTIKÇA ARTAR.

29 Kasım 2012 Perşembe

Günaydınnn...

Mutlu olmayi yarina birakmak, karsiya gecmek icin nehrin durmasini beklemeye benzer. UNUTMA! Nehir asla durmaz..
Günaydınnn... Bekleme Gülümse :)


28 Kasım 2012 Çarşamba

27 Kasım 2012 Salı

.....Günaydınn

Hayatımızdaki gölgelerin çoğu kendi güneşimizin önünde durmamızdan oluşur. Ralph Waldo Emerson………..
Güneşi Kalbine Doğdur :)) .....Günaydınn

 

26 Kasım 2012 Pazartesi

Çekiliş Duyurusu

Merhaba,
Bu yazıyı çok güzel ve benimde takipte olduğum bir bloğun ev sahibesi sevgili Nuray hanımın, 500. takipçisi şerefibe yaptığı çekilişi duyurmak için yazıyorum.
ŞahaneBirbirinden güzel , birbirinden cici el işlerinide takip etmenizi tavsiye ederim işte size blog adresi

Keyif alarak izleyeceksiniz:)
http://nuraycatasarimlar.blogspot.com/2012/11/500cu-izleyici-cekilisim.html
 
Sevgiyle Kalın

Hafta sonundan kapı çelenkler ....

Hafta Sonundan objektife yansıtılanlar ....

Hafta sonu çalışan kadınlar için muhteşem zaman aralıklarıdır :)
İşte Bu hafta sonu o zaman aralıklarında (küçük kızımın dersleri - sinema gezisi- oyunlar ve banyo ... aaaa bide tabii temizlik-yemek-ev işleri ertesi diyelim ) Birşeyler yapmaya fırsat bulabildim.. Tabii azıcık uykudan feragat ederek ..
Bu hafta sonu kapı çelenkleri denedim. Daha Öncede Kapı çelenkleri yapmış ve sizlerle Paylaşmıştım. Halat-Dantel ve Goblen kumaş kullanılarak yapılan Kapı çelenk için burda , Deniz Kabuklarından Kapı Çelenk burda ,  Yine halat-Dantel ve Hamur Güllerinden yapılan Çelenklerim burda ve Burda , Keçeden Kapı Çelenk Burda (bu arada bayaa da çelenk olmuş hani ... )   veee Şarap mantarlarından Yaptığım Kapı çelenk ise Burda Paylaşmıştım..
Paylaştığım önceki Tüm bu Çelenklerde Ana malzeme olarak hobi marketlerden aldığım strafor simit kullanmıştım. Strafor simit üzeri sarılarak çalışılmıştı kapı çelenkleri ..
Ama bu sefer Ana malzeme Doğadan .. Kendin yap meselesi :) Kendi çelenklerimi kendim yaptım ..
Baktım Birkaç gün önce apartman görevlimiz Bahçe girişindeki bir çeşit sarmaşık olan ağacı buduyor.... hopp yanında aldım soluğu ve dalları balkonuma taşıdım.. henüz yaş halde iken eğdim-büktüm - sardım sarmaladım çelenklerimi yapıp , kuruttum ... Ve vernikledikten sonra başladım çalışmaya .Elimde Deri parçaları vardı... İşte Bunlar çıktı Ortaya ......




 
Kapı Çelenk Kuşlu ;
Kullanılan Malzemeler ; Ağaç Dallarından hazırlanmış Çelenk , Parça deriler kesilip , ortasına boncuk dikilerek elde yapılan deri çiçekler , yaprak formatlı kesilen deri parçaları ve bir tane mini mini kuş :) Yaprak ve çiçekler çelenge dikilen keçe şerit üzerine sıcak silikon tabancası yardımı ile yapıştırılmıştır.
 


 



 

Kapı Çelenk Doğal ;
Kullanılan Malzemeler ; Ağaç Dallarından hazırlanmış Çelenk , Parça deriler kesilip , ortasına boncuk dikilerek elde yapılan deri çiçekler , yaprak formatlı kesilen deri parçaları ,Meşe palamudu ve ufak çam kozalakları . Yaprak ve çiçekler çelenge dikilen keçe şerit üzerine sıcak silikon tabancası yardımı ile yapıştırılmıştır.
 


 



 
Kapı Çelenk Doğal ;
Kullanılan Malzemeler ; Ağaç Dallarından hazırlanmış Çelenk , Parça deriler kesilip , ortasına boncuk dikilerek elde yapılan deri çiçekler , Kendinden desenli ve ışıltılı Kurdeladan yapılan fiyonklar. Yaprak ve çiçekler çelenge dikilen keçe şerit üzerine sıcak silikon tabancası yardımı ile yapıştırılmıştır.
 


 

 
 

 Çelenkleri yaparken çok eğlendim ...  :))  Bunlar Kermes yolcusu , daha sonra dükkana gidecekler ve devamı gelecek.  Umarım beğendiniz...
Hafta sonundan bu kadar ......
Size kocaman mutluluklar , şans , bereket , ışık ve sevgi dolu bir hafta diliyorum.
Musmutlu Kalın
 

 
Bir işe başlamadan evvel İNŞALLAH de ki,
iş bittikten sonra MAŞALLAH diyebilesin.
Musmutlu Bir Haftanız olsun İnşallah :) Günaydınnnn

 

21 Kasım 2012 Çarşamba

Yılbaşı Yaklaşıyor...

Mini mini Yılbaşı Ağaçlarım ....

Yeni Yıl geliyor , Yılbaşı yaklaşırken , hazırlıklara başlamak lazım :)
İşte Benim Mini mini yılbaşı ağaçlarım ..
İnternette dolaşırken burda rastlayıp arşivlemiştim dosyama :)
" Canın mı Sıkılıyor ? " Bu benim arşivimin adı , zaman zaman karıştırıp , fikir alarak , birşeyler yapmayı seviyorum.. Tamamen aslına uygun kalmayı doğru bulmuyorum , kendimden birşeyler katmak - değiştirmek hoşuma gidiyor..
Yapım aşamalarını belirttiğim linkte vermiş.. Kartonla çalışmış ..

Ben keçe ile çalışmayı tercih ettim..
Kullanacağınız malzemeler ; Sert Karton koni veya Koni strafor (Ben tekstil atölyesinden boşalan iplik kukalarından temin ettim , Bunlar hem sert hem dayanıklı oluyor / Hemde bir geri dönüşüm yapmış oldum diyebiliriz  ) , 1mm 'lik kalınlıkta keçe kumaş , sıcak silikon , süslemek için çeşitli inci - boncuk - kurdela - pompom , kordon ... vs 
Yapılışına Gelince ; koni önce 1 kat keçe ile kaplanır , daha sonra ise kaplanan koni uçları linkte gösterildiği şekilde kesilmiş keçe kumaş şeritleri ile aşağıdan yukarıya doğru sarılır . Benim ağaçcıklarımın boyu 18-21 cm arasında değişmekte.. Sıcak silikon kullanıp , silikon tabancası ile yapıştırma yolu ile Yaklaşık 7 ile - 9 sıra keçe şerit sardım ... Vee ağaccık meydana çıktı.. Şimdi sıra süslemede ... dilediğiniz malzeme ile istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.  İşin en keyifli kısmı burası ... ben süslerimi diktim , daha sağlam olsun , düşmesinler diye .. Koninin açık kalan en üst bölümüne de Keçe topu yapıştırıp , boncuk başlı toplu iğneler ile süsledim.. Ve yine keçeden keserek Genişliğini yaklaşık olarak 20-22 cm olarak şekillendirdiğim yılbaşı ağacı örtüsünün üzerine yapıştırarak tamamladım ...

Ne dersiniz ?? Beğendiniz mi ??


 


 



 
Buda 2. si ; Pom - pomlarla süslendi ;
 

 




 

 
Bu da 3. ' sü Minik Kurdelalar ışıltılı boncuklar ile süslendi.. Boncuklar sıcak silikon ile yapıştırıldı. Sarkık olanlar ve kurdelalar ise dikildi.
 
 


 



 
 
MUSSMUTLU KALIN :)