Sizinle Paylaşmayı Seviyorum , veee diyorum ki
PAYLAŞMAK GÜZELDİR …… HAYAT PAYLAŞTIKÇA GÜZELLEŞİR , İNSAN PAYLAŞTIKÇA ARTAR.

30 Mart 2012 Cuma

Çiçekli Nazarlık ve ve Dekoratif Duvar Süsü....

Çiçekli Nazarlık ve ve Dekoratif Duvar Süsü ;  Mantar nehaleye sıcak silikon yardımı ile yapıştırdığım Büyük Boy Cam nazar boncuğunu beyaz hamur güllerle süsledim. Ve Güllerle aynı renkteki kurdela ile asma aparatı yaptım.  Bence artık sıradan bir nazarlık olmaktan kurtuldu. Dekorasyonu yine beyaz hamur gülleri ile yaptığım dekoratif duvar süsü ile tamamladım. Yapımına gelince yine beyaz hamur güllerimi ve beyaz tülleri yuvarlak strafora sıcak silikon yardımı ile yapıştırıp , güller ile aynı renkteki kurdeladan asma aparatı yaparak tamamladım. Yakışan bir ikili oldu :)






29 Mart 2012 Perşembe

ÇERÇEVE SÜSLEMECE ... KIZIMLA BİRAZ SÜSLENDİK ......

BİZ KIZIMLA BİRAZ SÜSLENDİK... GÜZEL OLMUŞUZ DEĞİL Mİ ?  .... :)

Sade Beyaz ahşap çerçevelerimize biraz renk katıp , kızımla birlikte süslendik . Kullanılan Malzemeler kuru çiçekler , kurdeladan yapılan güller , yapma çiçekler , pırıltılı taş ve boncuklarla süslenmiş şifon kelebekler , biraz hayal gücü , biraz süslü ruh :))





10 MARİFET ' TE   -   30 MART 2012





26 Mart 2012 Pazartesi

KUTU SÜSLEMECE ... 2


Kullanmaktan sıkıldığım ve zaman içinde durmaktan eskiyen kalp biçimli kalın kartondan kutumu süsledim. Kutumun dış yan alt bölümünde peçete transferi tekniğini kullandım.  Dış yan üst bölüme ise kırmızı kurdela üzerine diktiğim dantel şeridi sıcak silikon yardımı ile kutuya yapıştırarak sabitledim. Kutunun üzerine önce bir kat çuval kumaşı , daha sonra bir katta daha ufak formatta kesilmiş beyaz keçe kumaşı yapıştırdım.  Keçenin üzerine orta kısımlarda kırmızı yapay gülleri , güllerin yanlarına ise büzerek şekil verdiğim kendinden desenli kırmızı fisto kurdelayı yine sıcak silikon yardımıyla yapıştırarak kullandım . Kutunun içini ise beyaz keçe kumaşla kaplayarak dayanıklılığını arttırdım ve şık bir takı kutusu elde ettim.






Kutu Süslemece... 1




Ham Mdf Olarak satın aldığım kalp biçimli Ahşap kutumu önce dolgu verneği ile vernikleyip , zımparaladıktan sonra 2 kat beyaz ahşap boyası ile boyadım. Daha Sonra kutunun iç kısım taban ve tabanını beyaz , yan iç bölümlerini ise turuncu keçe kumaş ile sıcak silikon yardımıyla kapladım. Yan iç Bölümde kullandığım keçe kumaşı  dış yan alt bölümde de kullanarak ve ilaveten  üzerine dantel kaplayarak aynı şekilde kutuya yapıştırdım. Üst kapak yan Bölümde ise somon kurdela üzerine diktiğim dantel şeridimi yine sıcak silikon yardımı ile kutuya yapıştırdım. Kutunun üzerini önce çuval kumaşı , kumaşın üzerine yan ve iç bölümlerde kullanılan tutuncu keçe kumaş ile kapladım. En son somon hamur güllerimi ve krem rengi dantelli ve boncuklu kelebeklerimi yapıştırmak sureti ile kutumu tamamladım. Şık Bir takı kutusu oldu .





23 Mart 2012 Cuma

Buda Kelebekli Son objeler :) Kelebekli Kırlentler ....




Kelebekleri dekorasyonda çok seviyorum . Bunlarda Kelebekli Kırlentlerim . Keçeden Yaptığım kelebekleri Polar kumaşa dikerek kırlent yaptım .

10 MARİFET ' TE  -  27 MART 2012







KEÇEDEN KELEBEKLİ DOLAP SEPETLERİ ....






Dolap içinde çorap , kemer , fular ..vs gibi giyim eşyalarının daha düzenli olmasını sağlamak için dolap içi çanta sepetler yaptım . Farklı amaçlarlada kullanılabilir ; mesela ilaç sepeti , makyaj sepeti... Keçe kumaşı öncelikle çanta formunda (yan bölümlerini içinde saklanacak objelere göre daha geniş yada daha dar olarak tasarlayabilirsiniz ) keserek yanlarını görünmez ip ile diktim daha sonra üzerine yine keçe kumaştan keserek yaptığım kelebeklerimi diktim :)

10 MARİFET ' TE - 27 MART 2012







KÜPELERİM İÇİN ORGANİZER YAPTIM.....

Her sabah işe giderken onlarca kutu karıştırıp uygun küpeyi bulmak ne çok zamanımızı almaktadır .... Bu çözüm ilk olarak 10 marifette gözüme takılmıştı. Burda da başka bir örneği bulunmakta ... Bende kendi küpelerim için yaptım ... Şimdi sabah telaşşında hepsi önümde ve düzenli . Seçimim daha kolay oluyor. İlk fırsatta Kolyelerim içinde farklı birşey yapmak niyetindeyim :))
Nasıl yaptığıma gelince büyükçe boy mdf resim çerçevesini önce dolgu verniği ile vernikleyip , zımparaladıktan sonra beyaz ahşap boyası ile Boyadım. Çerçevenin kenarlarına transfer-dekopaj teknikleri ile melek ve çiçek resimlerimi yerleştirdim. Daha sonra çerçevenin içi için çuval bezi kumaşımı ölçerek kullanmadığım başka bir kumaşa diktim. Kullanmadığım dantel sehpa örtülerimden birkaç tanesini motiflere ayırarak ; motif dantelleri bir şerit oluşturma mantığı ile bu çuval bezime dikmek sureti ile sabitledim. Çerçeve boyunca dantel şeritlerimi tekrarladım. Kullanılacak Çerçevenin ebadını , şeritlerin ara mesafesini ve şerit adedini herkez kendi küpe adedine göre dengeleyebilir . Yanlız dikkat top küpeler için bir sıra kurdela veya fisto şerit yapmayı ihmal etmeyiniz çünkü dantel motiflerden bu küpeler düşmekte. Son olarak sıcak silikon yardımı ile çerçevenin iç köşelerine sabitlediğim kumaş fonumun arkasını maket kartonu ile kapatarak çerçeveye raptiyeledim ... Bir benzeri Etsy butikte 49 USD Karşılığında satılmakta üstelik ebatları da çok daha küçük :)

10 MARİFET ' TE  - 27 MART 2012








KIZIMIN PEMBELİ MİNİ AĞAÇCIKLARI :)

Özellikle yabancı art craft sitelerinde Scrapbook çalışmalarında daha önce birkaç örnek görmüştüm. Ülkemizde henüz scrapbook fazla yaygın değil. Bu nedenle malzemelerini temin etmekte hayli zor. Ben bu özel kağıt ve kartonlardan bulamayınca biraz hayal gücümü kullandım. Karton zaman içinde ıslanmak veya farklı bir sebeple zarar görebilirdi bende Renkli telli dosyalardan faydalandım. Şekilli delgeçler ile Telli dosyalardan bol miktarda çiçek formatı kestim. Renkli pullar , mini inciler yada renkli inci başlı toplu iğneler yardımı ile yuvarlak straforlarımı bu çiçekler ile kapladım . Daha Sonra strafor toplarımı plastik birer çubuğa geçirdim. İçine sıcak silikon yardımı ile sünger sabitleyip akabinde üzerini keçeden kesilen parça kumaş yada banyo lifi ile kapladığım galvaniz mini kovacıklarıma mini ağaçcıklarımı yine sıcak silikon yardımı ile sabitleyerek gövdelerini renklerine uygun kurdelalar ile süsledim. Kızım Odasının cam içine hazırlanan mini pembe ağaçcıklarını çok sevdi.


10 MARİFET ' TE  - 25 MART 2012






KOKOŞ KELEBEKLERİM :))


        Ben bunları ilk olarak 10 marifet sitesinde görüp çok beğenmiştim. Daha sonra blok sahibinin pasaj da bulunan dükkanından ahşap kelebekleri aldım. Aslında aldığımda aklımda çok da fikir yoktu.. Sonradan bunlar ortaya çıktı. İşte benim dantelli – fırfırlı – güllü Kokoş Duvar Kelebeklerim J



         Önce Onları Dolgu verniği denilen madde ile vernikleyip , daha sonra zımparaladım. Bundan sonra Beyaz Ahşap boyası ile Boyadım. Ahşap kelebeklerin arkasına kelebek boyutundan biraz büyük olmak üzere beyaz ve kiminde kırmızı keçe kullanarak , keçeleri ahşaba sıcak silikon yardımı ile yapıştırdım. Keçeler kelebeklerin arka formlarını oluşturdu.  Daha Sonra Kiminin üzerine boncuk , pul ,inci,  cam boncuk yapıştırdım  , kimine dekopaj – transfer yaptım . Birinde ise Keçe ile ahşap arası boş kalan kısımlarına desenli çiçekli kumaşlar yapıştırdım . Son olarak da daha önce kelebek boyutundan daha büyük olarak kestiğimi belirttiğim arka fonu oluşturan keçenin önde kalan kısımlarına ve ahşap kelebekler yanlarından taşan kısımlarına danteller – fistolar ve fırfırlar koyarak onları süsledim….
       Henüz karar vermedim ama evimin tadilatları bitiminde taşındıktan sonra sanırım ya kapanan balkon duvarımda yada mutfak duvarımda kullanacağım. Tabiii birkaç tanesi evlenecek olan kızkardeşin çeyizine J

                10 MARİFET 'TE - 24 MART 2012
                                                   Benim Kokoş Kelebeklerim







20 Mart 2012 Salı

ŞARAP MANTARINDAN KAPI ÇELENK

ŞARAP MANTARINDAN KAPI ÇELENK
Yine , Yeni Bir kapı çelenk . Buda Mutfak kapım için :) Şarap mantarlarından kapı çelengi yaptım. Mantarların biriktirilmesinde yardımcı olan arkadaşlarıma çok teşekkürler. Çünkü çok sayıda mantar gerekmekte ve bunu biriktirmek hayli zaman almakta. Daha önce buna benzer çalışmalar görüp burda , burda ve burda çok beğenmiştim. Bende denedim ve Oldu ..... :))


10 MARİFET ' TE  - 23 MART 2012